SMER-SD: Predvolebná stratégia SDKÚ-DS "Lebo Fico" pôsobí trápne

01.03.2012 Bratislava

Bratislava 1. marca (TASR) - Predvolebná stratégia SDKÚ–DS pod názvom "Lebo Fico" už pôsobí zúfalo, až trápne. Pre TASR to uviedol hovorca Smeru-SD Erik Tomáš v reakcii na dnešné vyhlásenia podpredsedníčky SDKÚ-DS Lucie Žitňanskej. Tá uviedla, že prezident Ivan Gašparovič či Ústavný súd SR nekonajú, lebo aj z vôle Smeru-SD čakajú na výsledok volieb.

"Chceme pripomenúť Lucii Žitňanskej, že obe spomínané inštitúcie v minulosti urobili viaceré rozhodnutia, ktoré neboli v prospech strany Smer–SD. Ústavný súd SR tak urobil napríklad pri zrušení zákazu zisku zdravotným poisťovniam alebo vyvlastňovaní pozemkov pod diaľnicami. Kancelária prezidenta zase nevrátila do NR SR Zákonník práce, ktorý bol pre nás jednou z najdôležitejších právnych noriem," argumentoval Tomáš.

Naopak, podľa jeho slov dosluhujúca vládna koalícia na čele s SDKÚ-DS bola tou, ktorá počas posledných osemnástich mesiacov viackrát krivila demokraciu na Slovensku. "Spomeňme si len napríklad na hanebný spôsob voľby generálneho prokurátora, či na politizáciu a normalizáciu justície a prokuratúry zo strany ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej," dodal Tomáš.

Podľa Žitňanskej najvyššie ústavné orgány na Slovensku nekonajú a čakajú, ako dopadnú parlamentné voľby. V tejto súvislosti spomenula nečinnosť prezidenta Ivana Gašparoviča, ktorý stále nevymenoval Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora, či nečinnosť Ústavného súdu SR v prípade disciplinárnych konaní voči predsedovi Najvyššieho súdu SR Štefanovi Harabinovi. "Je evidentné, že Smer a rôzne ekonomické skupiny majú hlavný záujem, aby legitímne zvolený Jozef Čentéš nebol vymenovaný, a robia všetko preto, aby si mohli po voľbách zvoliť svojho generálneho prokurátora. Hovoria to úplne otvorene, netaja sa tým. Musíme si byť toho vedomí," apelovala Žitňanská. Podľa nej nejde len o to, čo hovorí Smer, ale aj o to, ako sa správajú inštitúcie, ktoré sú evidentne pod vplyvom Smeru.
 

Vyberte región